Melonipuseron ohje

Tämä mallin ohje on tehty ainostaan yksityiskäyttöön ei myyntineuleille. Teen ohjeen harrastuksekseni, toivon että kerrot jos löydät virheitä tai kysy jos on kysyttävää.

863228.jpg

Lapsen pusero. Koko 116cm.

Valmiin neuleen mitat: vartalon ympärys 70cm, pituus 40cm, hihan pituus n.35cm

huom:ennen kuin aloitat neuleen. Ota mitat vaikka vanhasta sopivan kokoisesta puserosta.Jotta tiedät haluamasi neuleen koon ennen aloittamista.Melonikuvion mallikerta on 2n+6=8silmukkaa.

lanka:Novita Suvi (vaihtoehtoisesti Novita Tennessee)
tiheys:20-21s/10cm
puikot:3.0mm pyöröt 60cm ja kaula-aukkoon 30cm tai sukkapuikot

827423.jpg

Meloni mallineule:

865559.jpg

tyhjäruutu=oikea silmukka
rastiruutu=nurja silmukka
melonisilmukat=neljäs, viides, kuudes silmukka nostetaan kolmannen, toisen ja ensimmäisen silmukan yli.=kolme silmukkaa
Sitten langankierto, 1 silmukka oikein, langankierto, 2 silmukkaa oikein, langankierto. =taas on kuusi silmukkaa.Vartalo-osa:Luo 160s. Neulo pyörönä helmineuletta 2cm. Aloita melonikuvio. Neulo melonikuviota 18cm tai haluamasi pituus. Neulo sitten 6cm oikeaa neuletta kainaloihin saakka. Jaa silmukat puikolta puoliksi etu- ja takakappaleisiin.
 
Takakappale:Aloita kavennukset kädenteitä varten.Päätä molemmissa reunoissa joka 2.krs 1x3s ja 2x2s =66s kun kädentien korkeus on 16cm, jätä keskimmäiset 24s odottamaan pääntietä varten ja neulo ensin päänteiden toinen puoli. Päätä vielä kädentien reunassa joka 2krs 1x2s ja 1x1s. Kun kädentien korkeus on 18cm, päätä loput olan silmukat.. Neulo pääntien toinen puoli vastaavasti.

Etukappale:Tee kädentien kavennukset kuin takana. Kun kädentien korkeus on 10cm, jätä keskimmäiset 10s odottamaan pääntietä varten ja neulo ensin toinen puoli. Päätä vielä pääntien reunassa joka 2.krs 1x3s,2x2s ja 4x1s. Kun kädentien korkeus on 18cm, päätä loput olan silmukat kerralla. Neulo pääntien toinen puoli vastaavasti.

Hihat:Luo 44s. Neulo 2cm helmineuletta. Aloita sileä neule ja lisäykset. Lisää joka 6.krs molemmissa reunoissa 1s. Kunnes kappaleessa on yhteensä 63s. Kun kappaleen korkeus on 36cm päätä silmukat kerralla.

Viimeistely:Ompele olkasaumat. Poimi pääntietä varten puikoilla odottavat silmukat ja poimi vielä lisäksi silmukoita pääntien reunasta niin että kokonaismäärä silmukoita on n.80s. Neulo 2cm helmineuletta, päätä. Ompele hihat. Pujottele nauha ylimpään reikäkerrokseen.