Kävin viime syyskuussa Kädentaito 2004 tapahtumassa Helsingissä Wanhassa Satamassa. Ja siellä oli neuleet hyvin edustettuina. Ohjelmaa kiertelyineen ja luentoineen oli moneksi tunniksi. Tapahtumasta löysin Helskyn Neuleklubi esitteen. Ja pienen harkinnan jälkeen päätin ilmoittautua. Opena Marjut Nordberg ja  klubiemäntänä Irene Parppei. Syksyllä kokoonnuimme kolme kertaa.
1. kerralla teemana oli hyvinvointi:Tarjaliisa Saviharju antoi vinkkejä painontarkkailuun "neuloen pois jääkaapilta". Novitalta oli Tarja Poikonen kertomassa langoista ja uudesta lehdestä (paikalla oli paljon lankoja ja valmiita toteutettuja Novitan neuleita) ja oli mahdollisuus tehdä edullinen "klubi" tilaus langoista.
2. kerralla opettelimme kuinka eri tavoin tehdään saumat neuleisiin. Ja jokaisella oli omat neuleet mukanaan (ja niin muinakin kertoina) joihin oli mahdollisuus kysyä neuvoa Marjut-opelta. Oman neuleen suunnittelu ideoita saatiin myös.
3. kerralla oli jouluisia ideoita. Näytillä oli erillaisia pipoja. Minä verestin virkkaustaitoani kukkaan johon sain opastusta. Olen virkannut joskus paljonkin siis vuosia sitten, kyllähän se taito sieltä sitten muistui mieleeni pienen ihmettelyn jälkeen.
4. kerralla oli 10 naista tekemässä käsitöitä. Aiheena oli neulaskinnas tekniikka. Johan tuntui vaikealta. Kokeilin sitä mutta en nyt toistaiseksi innostunut. Katajasta tehty neula on nyt siis kokoelmassani odottamassa uutta innostuksen puuskaa.
5. kerralla (en ollut paikalla enkä tiedä aihetta)
6. kerralla neuleklubi kokoontui Hakaniemen hallissa Vihreässä Vyydissä. Lankaliikkeen omistaja kertoi lankayrityksensä syntyvaiheista tähän päivään. Samalla oli  puhe eurooppalaisista langoista kuinka sama lanka myydään eri lankatehtaiden vyydeillä. (Mukaani muuten tarttui Onlinen Linie Flairia josta tulee kesäksi juhlahuivi sekä Ingeborg Michelsin yhteisön Naturwolle lankaa sävynä Sininen Laguuni).
7. kerralla oli aiheena neulekirjoja ja neuleiden tyylejä.
8. kertaa ei vielä ole ollut mutta luultavasti se on tutustumiskäynti neule/ lanka alan yritykseen.
9. kertaa en tiedä, mutta sitten olisi neuleklubi vuosi "pulkassa".

739.jpg
Kinnasneulatekniikalla tehty harjoitus, katajainen kinnasneula ja virkattu kukka, joka on kiinni pipossani.