Sain Villapallolta kirjameemin. Villapallon suosikeista aion tutustua ainakin Julia Cameronin: Tie luovuuteen kirjaan ja Eeva Kilven kirjoihin.

Tässä ajatuksiani:

Kotonasi olevien kirjojen määrä

 Laskin, että minulla on 201 kirjaa. Tähän lukuun en ole laskenut lasteni kirjoja, joita voi olla ehkä yksi sata lisää. Huomasin muiden kirjameemejä lukiessani, että itse asiassa minulla on aika vähän kirjoja. Ja se johtunee siitä, että asun pienessä kaupungissa, jossa kirjastotoiminta on ilmeisen hyvää :-) ja uutuus kirjatkin ovat helposti ja nopeasti saatavilla.

Viimeisin ostamasi kirja

Anne Saarenoja: Kauneinta Suomea
Itse asiassa menin vaihtamaan erästä lahjakirjaa (oli tarkoitettu äidilleni) olisin vaihtanut kirjan Suvi Ahola ja Satu Koskimies: Uuden kuun ja vihervaaran tyttöt -kirjaan, mutta suomalaisessa (Lahdessa) sitä ei vielä ollut.

Viimeisin lukemani kirja
 
Katja Kallio: Tyypit

5 kirjaa, jotka luet aina uudelleen ja jotka ovat tehneet sinuun vaikutuksen

L.M.Montgomery ja Louisa M.Alcott:Anna ja Runotyttö sekä pikkunaisia-kirjat.
Äitini ehdotti minulle näitä kirjoja kun olin noin 10 vanha (silloin anna-kirjoissa oli kansissa se punainen ympyrä, lasteni mummolla erillainen ja nyt kun kaksi tyttäristäni ovat tässä iässä siis yli kymmenvuotiaita kansi on 2000-luvulta.) Nyt jatkan tätä perintöä ja ehdotan ensi kesän lukemisiksi 2000-luvun kansilla olevia tyttökirjoja. Ja samalla luen kirjat itsekkin uudelleen ja tarinalle tulee toinen näkökulma ehkä paremmin löydän tässä elämän vaiheessa naiset kirjoista, jotka silloin lapsena jäivät taka-alalle.
Tällä viikolla kävin kuuntelemassa kun kirjailijat Suvi Ahola ja Satu Koskimies kertoivat toimittamastaan teoksesta Uuden kuun ja Vihervaaran tytöt. Ja olenkin ruvennut ajattelemaan miten paljon varhaisnuoruudessa luetut kirjat vaikuttavat minäkuvaan. Joten kun tutustun tähän kirjaan varmasti tutustun itseenikin.

Hannu Mäkelä:Päivistä parhaimmat
Tästä lyhyesti:Minua kiinnostavat runot.

Laila Hietamies:Sonja-sarja
Luin tämän sarjan jokunen kesä sitten. Luin tätä ulkona milloin milläkin kivellä ja pellon reunalla. Uppouduin tarinaan täysin ja elin tsaarin ajan venäjällä. Minua kiinnostaa historia ja on mukava lukea sitä romaanien muodossa.

Kaisa-Maria Junkkari:Naiseksi joka olet
Tästä kirjasta mielenkiintoinen tuli siksi että, sain sen mielenkiintoiselta, taiteelliselta ja sydämmelliseltä itseäni vanhemmalta naiselta luettavaksi. Kirja oli siis hänen omansa ja mielenkiintoa lisäsi se että, kirja oli täynnä alleviivauksia ja kommentteja  ja huomautuksia.

Raamattu
Tämän mainitsen ehdottomasti, sillä yleensä kaikki on loppujen lopuksi juuri tässä kirjassa. Etenkin tänä vuonna, kun olen ollut surullinen erään asian vuoksi, tuntuu että tähän on palattava aina uudestaan.

Tässä lyhykäisyydessään mitä listasin. Tässä tulee todettua että olen lukenut satuja lähes joka ilta kymmen vuoden ajan. (lauantai minulla on vapaailta satujen lukemisesta jolloin isä lukee sadut) Nuorimmaisella lapsella onkin jo laaja satukirjasto sillä hänen kumminsa tuo aina merkkipäivinä paksuja satukirjoja ja ne ovat olleet erittäin mieleisiä. Varmasti lapsellekin jää mukava muisto satukirjoja tuovasta kummitädistä.
 Tällä hetkellä yöpöydälläni odottaa Leo Tolstoin:Anna Karenina ja Kathleen Tessaro:Eleganssi. Eleganssi kirjassa sivutaan myös neuleita sivulla:130. Hauskaa luettavaa!

Laitan kirjameemin eteenpäin elämän kokemusta omaaville Kristiinalle ja Irjalle. Olisikin kiva lukea mitkä kirjat Te tuotte esille :-)