Terveisiä Irlannista. Irlanti on kaunis maa. Paljon, paljon vihreää. Vihreää eri sävyissä. Upeita vaihtuvia maisemia, vihreää ruohoa ja karuja vuorenrinteitä, joissa kasvoi vain kanervaa. Ystävällisiä ihmisiä. Kauniita taloja ja pihoja. Paljon aitoja, joissa lampaita, lehmiä ja hevosia. En ikinä ole nähnyt niin paljon lampaita. Maassa on noin 8 miljoonaa lammasta.

Eräällä lammastilalla sain nähdä hienon paimenkoira/lammas esityksen. Laitumella oli n. 200 nuorta lammasta siellä täällä ja ei mennyt kuin hetki kun kaksi koiraa ajoivat lampaat kasaan.
Ryminällä tullaan...

13707.jpg

tänne...

13708.jpg

Bäää..ä. Lampaankasvattaja saa rahaa villakilolta noin 19 senttiä!

Irlannissa on myös kauniita neuleita. Jonkin verran maaseudulla näin ihmisten päällä näitä perinteisen näköisiä neuleita. Matkailumyymälöissä oli toinen toistaan hienompia käsinkudottuja irlantilaisneuleita. Toki joukkoon mahtui koneellakin tehtyjä. Minä ostin käsinneulotun neuletakin täältä. Näitä neuleita on näytillä täällä.

Joissakin kirjakaupoissa kävin ja siellä oli hyllyssä mm.debbie blissiä ja erika knightia n.20 € hintaan. Koska minua ei kiinnostanut ruveta kanniskelemaan kyseisiä kirjoja valitsin pari kirjaa ja ne olivat Sheila McGregor:Traditional Fair Isle Knitting ja Maire Treanor:Clones Lace, The Story and Patterns of an Irish Crochet. Paikallisen neulelehdenkin selasin pariin kertaan mutta sekin jäi hyllylle, ei mitään erikoista. Se taisi olla joku weekly knitting? nimeltään. Lankakaupoissa en käynyt. Se olisi vaatinut "kielivyön alla juoksun" sekä dublinissa että corkissa. Se ajatuskin huvittaa. Juokset, hiki valuu ja saapuen paikalle läähättäen pyydät one kilo rowan yorkshire, please.

Dublinissa Trinity Collegen sisäpihalta.
13709.jpg

Dublinissa pubitunnelmaa..
13710.jpg

...ja matkalla en neulonut yhtään.