1159.jpg
Tytön pitsijakku
malli: Novita 2/2001, suunnittelija Tuula Pääsky
lanka: Novita Mini
puikot: 3 ja 3.5 mm

 Sain pitsijakun tänään valmiiksi :-) Aloitin ja neuloin kappaleet viime elokuussa -04. Nyt kaivoin neulekappaleet laatikosta ja viimeistelin neuleen. Neuloin pääntien reunan, sivureunat, kiinnitin napit ja päättelin langat. Mitäköhän varten minulla jää neuleita laatikkoon juuri kun ne ovat lähes valmiita? Onko sinulla tapahtunut myöskin niin? Ehkäpä uudet työt "kutkuttavat" vai mikä lie?

Eilen oli se minun neuleaiheinen päiväni Helsingissä. Siis luvassa oli lankakauppoja, lehtien/kirjojen selailua akateemisessa kirjakaupassa ja illalla vielä Neuleklubiin Helskyyn. Aloitetaan hulluista päivistä Stokkalla. No hullulta se tuntuikin nimittäin olisin voinnut ostaa tuota ja tuota ... No, siellä oli tarjolla lankaa :-) Novitan 7-velj.raitaa alle 5€, Lollipoppi Samosta 2.20€, papukaija Tangoa 3.50€ , neulepuikkoja (myös pyöröjä) 2€ ja nappeja 1€ pieni mitallinen.

1161.jpgLollipopit hulluilta päiviltä ja Minit Anttilasta (1€)pikkuneitien neuleisiin, hapsulanka Brazilia Menitasta.


 Akateemisessa kirjakaupasta haeskelin uutta Interweave Knitsiä jota ei vielä ollut. Lehtihankinnassani päädyin Kauneimmat käsityöt 3-4-lehteen. Tässä numerossa ihastuttivat vauvan neuleet sekä neulottu kolmiohuivi, ja malli näyttää olevan sama kuin Rowan (34) lehdessä oleva Birch malli.

1160.jpg Kauneimmat käsityöt 3-4


Illalla oli Neuleklubi tapaaminen. Aiheena vanhat neuleohjeet. Selailtiin vanhoja neulelehtiä 40-50-60-70-80 luvuilta. Hauskoja selata ja monet mallit ideoituna sopivat tähänkin päivään.

1162.jpgTässä ensi talven look meidän taitoluistelua harrastavalle tytölle 1950-luvulta.


 Marjut N. toi meille nähtäväksi kivoja Vihreän vyyhdin kevään 2005 uutuuslankoja.  Nauhalanka Luna näytti herkulliselta , josta tuli hauskaa  eläväistä pintaa. Pörrölanka Smash 100:ssa oli keväisiä värejä. Ja minulle uusi kiva tuttavuus oli puuvilla sukkalangaksi käyvä supersocke cotton josta tulisi ihanat kesäsukat tai unisukat. Oi, kyllä tekemistä riittäisi :-)