Keskeneräiseni neuleeni ovat tällä hetkellä siinä vaiheessa, että olen jo mietiskellyt suurempaa työtä syksyksi. Olen ollut ahkerana tänä kesänä ja valmistuneita neuleita on iso pino vaatehyllylläni. Pinosta onkin ollut kiva valita sopivaa neuletta päälle pantavaksi. Nyt olenkin miettinyt mitä suurempaa neuletta haluaisin tehdä syksyllä. Olisiko se palmikkoneule vai kirjoneule? Kumpikin olisi kivoja. Mutta päädyin sittenkin väreihin ja kirjoneuleeseen.

Kävin vuonna 1991 Fasset-neulekurssin, jonka järjesti Hämeen käsi- ja taideteollisuus Lahdessa. Siellä harjoiteltiin fassett tekniikkaa. Jospa nyt rupeaisin verestelemään näitä taitoja. Kurssin päätteeksi ostin Spanish Combs-Kaffe Fassett neulepaketin. Siis tämä paketti on marinoitunut peräti 14 vuotta käsityöhuoneessani. Mies onkin noin 5 vuoden välein kysynyt vieläkös sinulla sellainen paketti on tallessa?

6281.jpg

Kyllä, paketti on tallessa. Puhaltelin pölyt pois ja olen avain innoissani.

6280.jpg

Tässä kuviota espanjalaiset kammat neuleesta. Mallitilkkua neuloin hieman, joka myös kuvassa.
Tämä harmaa herra Fasset kertoo että malli on otettu eräästä japanilaisesta brokardikankaasta, joka on hänen yksi suosikeistaan ja minunkin myös.

6279.jpg

Ja haaveenani on joskus kulkea tällainen neule päälläni. Tästä tulikin mieleeni että Fasset- näyttely oli joskus 1980-luvun lopulla Helsingissä. Sielläkin kävin silloin. Muistaako kukaan tarkkaa vuotta milloin se näyttely oli?