Sain pitsineulesukkani valmiiksi. Ja ne ovat minusta ihanat! Malli on kirjasta A gathering of Lace, jossa on pitsineuleita monipuolisesti. Kärkikavennusta hieman muutin-lyhensin, sillä näytti että sukista olisi tullut minulle liian pitkät. Opin mallikerran ulkoa, joten ajattelin tehdä vielä vaaleanvihreästä Novita nallesta toiset sukat. Tosin mallia hieman muuttaen sillä nalle on paksumpaa lankaa.

32456.jpg
Birch Leaf Socks
lanka:Sandnes Sisu 80% villa/20%polyamid
puikot:2mm
malli:Birch Leaf Socks by Nancy Bush in A gathering of  Lace

Ja tässä tassut taivasta kohti.

32453.jpg

Ja sukan edessä kulkee lehtipitsikuvio.

32452.jpg

Nämä olivat ne "paremmat" sukkani. Meillä on ihana mamma siis anoppini, joka kutoo sukkia vuodessa kymmeniä? Ja meidänkin perheen hän sukattaa. Laatikollinen näitä käytännöllisiä ja konstailemattomia sukkia meiltä löytyy. Hän jopa pyytää että voisi terittää minun sukkani. Mutta en ole sentään tohtinut sukkiani viedä... Niinpä teritin itse nämä käyttösukkani.

32454.jpg
Teritetyt sukat
lanka:Jämsän tehtaan sukkalanka

Ja sen verran sukkakirppu minua puri, että tilasin uusimman Nancy Bush:n sukkakirjan, Knitting Vintage Socks. Kirja on kevyt kierreselkäinen teos. Josta löytyy vanhoja päivitettyjä malleja (24 kpl)1800- ja 1900-luvun taitteesta. Sukkia miehille, naisille, lapsille, vauvoille ja nuorille leideille. Minua miellyttivät lähinnä lasten mallit. Toki niitä voi soveltaa isompaankin jalkaan.

32455.jpg

Pari muutakin kirjaa tilasin, niistä myöhemmin ;-) Ja muuten on tämä maailma pieni. Ollaan nimittäin oltu Ilun kanssa samassa jumpassa jo vuosia.