570.jpg

Palmikkojakku
ohje: Novita 1/2005, nro 6
lanka: Novita Samos
puikot: 3,5 ja 4,5

Tätä lilaa jakkua taisin tehdä 2 viikkoa. Samosta on mielestäni kiva neuloa, lanka juoksee mukavasti ja jälki on tasaista. Tämä onkin jo neljäs  samosneulepaita  sen  jälkeen  kun  lanka  tuli  markkinoille. Neuletta on myös mukava pitää. Pienenä miinuksena langassa on värien kuluvuus käytössä. Tosin ei sekään häiritsevää ole ja eikä sitä välttämättä edes huomaa.


571.jpg

Pojan puolipatenttijakku
ohje: Novita  4/2001, nro 42
lanka: Novita 7-veljestä
puikot: 3,5 ja 4

Poika jo kyseli, että koska neulot minulle neulepaidan. Tuumasta toimeen, käytiin viime vuoden puolella lankaostoksilla ja Jalmari valitsi itse haluamansa värin. Vetoketjun kohdistuksen kanssa oli ongelmia sillä olin saannut toisessa reunassa löysempää käsialaa ja vetoketju ei millään meinannut asettua samalle kohdalle molemmin puolin. Mutta onneksi sain asiantuntevaa apua Helskyn neuleklubista. (Olen ollut neuleklubissa viime syksystä lähtien, ja se kokoontuu Helsingissä n. kerran kuussa). Virkkasin vetoketju reunaan "kiristyksen" ja se auttoi tähän pulmaan.

Hapsulanka pipo ja lapaset,ei kuvia

Synttärilahjapakettiin olen tehnyt Novita "papukaija"-tangosta + punaisesta woolista pipon, lapaset ja nukenhatun/käsineet.


 429.jpg
Kirjoneulelapaset
lanka: Novita nallecolori ja nalle
ohje: Kauneimmat käsityöt(numeroa en muista)

Puikoilla tällä hetkellä olevista palaan asiaan myöhemmin. Niitä on useampi niinkuin monella muullakin neulojalla. Se tässä "nettiaikakaudesta" on ollut hyöty, että huomaa ettei ole ainoa jolla on keskeneräisiä töitä. Ja tällä hetkellä se on ihan tavallista eikä se haittaa yhtään.

Lankakaupasta tuli soitto. Duffelilangat odottavat noutamista, neulomisiin .