Eilen oli mukava tilaisuus käydä Helsingin kirjamessuilla. Muutama mukava tunti siellä vierähtikin kahden koululaisen kanssa. Myös neulonta aiheista asiaa löytyi messuilta.

Ville "Outo" Lahtinen, Lasse "Pieni" Nevantausta, PIPOMAISTERIT TENTISSÄ, Olga K. kyselee pipoja virkanneilta pojilta tuoreimmista trendeistä. Yleisö saa kysyä! Uutuuskirja Stichn Bitch-neulojan käsikirja edistää ompeluseuran paluuta modernissa muodossaan!

Tässä muutamia juttuja, joita pojat kertoivat: Pipojen ideat tulevat omasta päästä. Hienot langat innostuksena. Suomalaiset langat riittää. (ulkomaiset langat heidän mielestään kalliita), tänä päivänä normaalia että pojat pitää virkkuukoukkua tai puikkoja kädessään.

Suomennettu versio stichn bitchistä tulee markkinoille 10.11.05. Vielä siis en päässyt kirjaa selailemaan.

Ex libriksetkin katsoin  ja käsityöaiheisissa löytyi myös neuleaiheisia libriksiä.

Antikvariaatiselta puolelta löysin Suuri Ompelu- ja käsityökirjan (10€), jossa on paljon erilaisia neulemalleja (ja muita käsityöjuttuja) ja jo nostalgisia neulepuseroita. Tätä kirjaa tulen käyttämään kun etsin (minulle) uutta neulepintaa.

15082.jpg

Pidän kirjoista. Nämä kirjat/lehdet eivät ole kirjamessuilta vaan hankintoja tältä syksyltä. Kirjahyllyyni ovat tulleet nämä kirjat/lehdet:

15083.jpg

Kauneimmat JOULUN käsitöissä oli mm. kivannäköinen neulottu liina ja etenkin hierovat sukat-ohje sai minut ostamaan lehden. Joululahjoja siis ajatellen.

Ostin myös uuden satukirjan. Illalla luin iltasaduksi keijukirjaa, Lumottu maa vaarassa. Lumottu maa vaarassa on palkitun yhdysvaltalaisen Gail Carson Levinen taianomainen tarina keijujen synnystä ja elämästä.